Har du ont i armarna?

Här är några exempel som drabbar armarna

Några exempel på smärtor i armarna.

Tennis / Golfarmbåge: Inflammation i senfästet på in / utsidan av armbågen. Beror på långvarig överbelastning.
Känns i början som en smärta, ömhet precis över fästet. Gör även ont vid belastning av musklerna i underarmen.
 Vid kraftigare inflammation strålar det ned mot handleden och man blir orkeslös.
Lindring: Avlasta dom spända musklerna med massageterapeutiska tekniker, och mycket exentriska övningar. Om det gått långt in i inflammationen och det ej vill läka fint, kan det behövas stötvågsbehandling eller liknande.

Skidåkararmbåge: Drabbar längdskidåkare och stavgångare bland andra. Överbelastningsskada av fästet till Tricepsmuskeln i armbågen. Lokal ömhet i armbågen och smärta när man rätar ur armen.
Lindring: Se över teknik och utrustning (speciellt vid stavgång och rullskidåkning), anpassa träningsnivån.

Strålningar / domningar: I axlar och armar beror ofta på blodådror och nerver som kommer i kläm i spända muskler i halsen och eller nedanför nyckelbenet. Det känns i början som orkeslöshet i armarna när man jobbar över axelhöjd, om det blir värre känns det hela tiden som strålningar och domningar i axlar och armar.
 Det kan även komma från diskar som irriterar nerverna i nacken.
Lindring: Börjar med att testa om det kommer från diskproblem i nacken eller om det är ett muskelberonde problem. Om det är ett muskelproblem behandlas musklerna så att de slappnar av, och ser över orsakerna så problemet inte kommer tillbaka.
Om det beror på diskproblem i nacken, arbetar vi med att få till en hållning som gör mindre påverkan på disken så att läkningen underlättas och smärtan minskar.
Hålla fin rörlighet i bröstryggen hjälper att avlasta nacken i rörelser.
 Vid allvarliga diskproblem behövs läkarvård.